livestreams
Onlangs heb ik een livestream mogen verzorgen van een uitvaart. Hoewel de livestream technisch gezien vlekkeloos verliep, was er toch een minpuntje.
 
Op speciaal verzoek en wens van de nabestaanden moest ik dit keer streamen naar een private groepspagina op Facebook Live. Nu is daar op zich niets mis mee en wil dat prima, maar als je een uitvaart moet livestreamen via een dergelijk platform loop je al snel tegen een belangrijke beperking aan die ik graag even met jullie wil delen.
 

Livestreams gecontroleerd door Facebook

Tijdens de livestream controleert Facebook de inhoud van de livestream. Zo herkende FB het soort muziek dat in de aula wordt afgespeeld en checkt terstond of er sprake is van mogelijke schending van auteursrechten. Als een vermeende schending van auteursrechten wordt geconstateerd, krijg je een melding en kan dit tot gevolg hebben dat de stream door FB wordt onderbroken of dat het geluid tijdens de livestream wordt gedempt. Dit laatste gebeurde vanmiddag ook bij enkele nummers (Niet alle). Dat is natuurlijk erg vervelend voor de kijkers als dat gebeurt. Daar heb ik als livestreamer géén invloed op. Gelukking maak ik altijd aparte opnamen los van de livestream, zodat er achteraf niets gemist hoeft te worden en in het ergste geval de uitvaart later alsnog online kan worden gezet.
Livestreams
 
Als het gaat om het livestreamen van een uitvaart is dat zeker iets om rekening mee te houden. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het livestreamen bij huwelijken. Je wilt immers niet dat de livestream vanwege dit soort redenen plotseling wordt onderbroken en de kijker ineens zwart beeld krijgt of geen geluid meer hoort. Om die reden gebruik ik liever mijn eigen streamingkanaal.
 

Livestreams via diverse 4G netwerken

Door via drie verschillende 4G netwerken (KPN, Vodafone en T-Mobile) gelijktijdig te streamen kon ik ook in dit gebied weer een goede en stabiele livestream verzorgen. De zogenaamde bonding-techniek die in mijn livestreamapparatuur is ingebouwd, bundelt deze netwerken samen tot één sterk signaal waardoor uitval of haperend beeld wordt voorkomen of anders tot het absolute minimum beperkt. Dit werkt super en is een onmisbaar stukje techniek. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
 
Heb je binnenkort een uitvaart of huwelijk en wil je gebruik maken van mijn livestreams? Neem dan gerust contact met mij op. Ik sta je graag te woord en kan je prima adviseren aangaande de diverse mogelijkheden.
Otto Hadders met videocamera

Meer weten?
Laat uw telefoonnummer achter, dan zal ik z.s.m. contact met u opnemen!

Invalid Email
Invalid Number

Enthousiast? Deel deze pagina dan met uw netwerk:

Klanten waarderen mij met gemiddeld een 9,4!

Contactgegevens

Druwerbrink 424
7812 TT Emmen

KvK nr. 04071436
BTW NL074574176B01

Videoproducties

Videoproducties